Account
Logo
Zoeken
9.7 °C

© WâldNet

Turbines welkom, geen disco in fabriek

ma 4 december 2006, 20.35 uur

BURGUM - Vier windturbines op het industrieterrein bij Sumar en hooguit een café in de voormalige zuivelfabriek. Dat zijn de mogelijkheden van het nieuwe bestemmingsplan van het industriegebied langs in het Prinses Margrietkanaal in Burgum en Sumar. De komende tijd hebben mensen inspraak op het voorontwerp. Opvallend is verder dat de gemeente Tytsjerksteradiel het gemeentehuis, waar vele mensen werken, buiten de arcering heeft gehouden.

Voormalige zuivelfabriek
Het voormalige zuivelcomplex aan de Burgumerdaam krijgt een andere bestemming. De gemeente zal toestaan dat er bepaalde horecabedrijven zich vestigen. In dit verband denkt de gemeente aan een (grand)café, een café-restaurant of een cafetaria. Een bardancing of een discotheek zal niet mogelijk zijn. Verder wordt de mogelijkheid geboden om recreatieve voorzieningen voor de jachthaven te realiseren.

Vier windturbines van 60 meter hoogte
In Sumar mogen maximaal vier windturbines geplaatst worden van een maximale masthoogte van 60 meter. De gemeente haalt de Kyoto-doelstellingen erbij om te laten zien dat ze wil meewerken aan duurzame energie. De turbines moeten wel in een lijnopstelling staan.

Inspraak
Het bestemmingsplan ligt vanaf 7 december 2006 tot en met 17 januari 2007 ter inzage op het gemeentehuis in Burgum en tot deze datum kan ook gereageerd worden. Het plan is ook online in te zien.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.4%
Ja, op aanvraag  
14.4%
Nee  
18.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk