Account
Logo
Zoeken
Zoeken
9.5 °C
Voorzitter Auke Vogelzang van Brassband De Wâldsang uit BuitenpostFoto: Aise van Beets

Brassband De Wâldsang wint NBK

zo 03 december 2006 01.30 uur

BUITENPOST - Brassband De Wâldsang uit Buitenpost is zaterdagavond kampioen geworden tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in de MartiniPlaza uit Groningen. Tijdens de 26e editie moesten zaterdag de bands van het hoogste niveau het tegen elkaar opnemen en de brassband onder leiding van dirigent Rieks van der Velde wist het kampioenschap naar zich toe te trekken. Het was de 12e keer dat de brassband kampioen werd. De Wâldsang mag zich nu opmaken voor de Europese kampioenschappen in mei 2007 in Birmingham.

Brassband De Wâldsang trad als eerste van de favorieten aan en stelde niet teleur. Brassband De Bazuin uit Oentsjerk trad aan na het optreden van De Wâldsang en speelde zichzelf naar een uitstekende tweede plaats dankzij een geweldig middendeel. Het Leeuwarder Soli Brass, titelverdediger van 2005, werde derde. Voor Friesland werd het kampioenschap een succes met drie Friese bands aan de Nederlandse top.

Ook in de vierde divisie was er Fries succes. Eerste werd in deze divisie It Heideblomke uit Harkema gevolgd door U.D.I. uit Oosternijkerk. Ook het bronzen plak in deze divisie ging naar een brassband uit de regio: Concordia uit Buitenpost.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....