15.4 °C

Helers van fietsen aangehouden

wo 29 november 2006 09.33 uur

DRACHTEN - De politie heeft in de afgelopen week vier mannen aangehouden op verdenking van heling van gestolen fietsen. De vier verdachten, drie mannen uit Drachten (39, 40 en 44) en een 53- jarige man uit Gorredijk, hadden de fietsen geheeld van een 20-jarige inwoner van Drachten.

De 20-jarige man werd op woensdag 19 juli al aangehouden nadat hij in de Noorderbuurt in Drachten een niet afgesloten fiets had gestolen. Deze diefstal was op beeld opgenomen. Nader onderzoek bracht de politie bij verdachte die vervolgens bekende dat hij de afgelopen 10 maanden circa 50–60 fietsen had gestolen.

Na onderzoek van de politie kwam naar voren dat de gestolen fietsen werden geheeld door de vier verdachten. Het viertal verkocht de fietsen door. Bij één van de helers, een 44-jarige inwoner van Drachten, werden nog drie fietsen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Deze fietsen gaan terug naar de rechtmatige eigenaar. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal mochten de vier verdachten het politiebureau verlaten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

zaterdag 24 september

Fruitdag bij de Spitkeet