4,1 °C

Topfanfare concert in Burgum

vr 27 oktober 2006 10.32 uur

BURGUM - Op zaterdag 4 november vindt in de gereformeerde kerk in Burgum een topfanfareconcert plaats. Fanfare Joost Wiersma uit Jistrum, de Jouster Fanfare en Nederlands kampioen De Hoop uit Stellendam staan dan garant voor een muziekavond op hoog niveau.

Fanfare Joost Wiersma, dat vorig jaar nog een tweede plaats behaalde op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade en derde werd bij de laatst gehouden Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, bijt het spits af. Naast een aantal lichte concertwerken staat ook het imposante D-Day van de nog zeer jonge componist Alex Poelman op het programma. Een spectaculair werk en een ware uitdaging voor dirigent Siemen Hoekstra en muzikanten.

De Jouster Fanfare behoeft in fanfareland ook geen nadere toelichting. Al jaren weet dirigent Bernard van der Wal hoge scores te behalen op concoursen en kampioenschappen. Last but not least speelt fanfare de Hoop uit Stellendam. Al meer dan 25 jaar een topfanfare en de huidige kampioen van Nederland. Dirigent Arie Stolk en muzikanten brengen onder andere het werk “Pull over” ten gehore. Een ongewone combinatie van fanfare, basgitaar en synthesizer, die zijn Friese première beleeft.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie