3,1 °C

Zwaagwesteinde zoekt kampioenen

di 24 oktober 2006 19.16 uur

DE WESTEREEN - Dorpsbelang Zwaagwesteinde gaat een oude traditie weer oppakken. De traditie om hun dorpsgenoten die Nederlands of Wereldkampioen werden tijdens de jaarvergadering in het zonnetje te zetten. Enkele jaren geleden werd met deze gewoonte gestopt omdat de gemeente Dantumadeel de kampioenen op de Nieuwjaarsreceptie ging vereren met een vosje en een fraai boeket bloemen.

Het bestuur van Dorpsbelang Zwaagwesteinde zat er altijd met een dubbel gevoel naar te kijken. Met aan de ene kant de trots dat de Westereen veel kampioenen kent en aan de andere kant de vraag waarom het dorp ze niet in het zonnetje zet.

Het bestuur en de leden vinden het echter een gemis en daarom wordt de traditie weer opgepakt. Nu is het voor Dorpsbelang erg moeilijk om precies bij te houden in welke categorie iemand kampioen wordt. "Omdat we niemand willen vergeten, doen we hierbij een oproep aan de Westereenders. Als u weet dat iemand kampioen is geworden, vragen we u dat even te melden bij een van de bestuursleden van Dorpsbelang."

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie