Logo
Zoeken
Zoeken
6.1 °C

Regisseur voor NOFA-gemeenten

do 28 september 2006 13.23 uur

DAMWâLD - De vier NOFA-gemeenten (Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland) hebben Henk Sikkema uit Leeuwarden benoemd als regisseur. Sikkema is de komende twee jaar verantwoordelijk voor de uitvoering van het werkplan. De komende twee jaar zijn volgens de gemeenten van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van NOFA. Het samenwerkingsverband NOFA werkt aan de missie: "Sterk op eigen wijze naar een vitaal Noordoost Friesland"

In het gebied wonen 85.000 inwoners en door de samenwerking denken de gemeenten hun taken voor de inwoners beter uit te kunnen voeren met als uitgangspunt: "samen staan we sterker." Ook de provincie Fryslân heeft veel vertrouwen in de NOFA-samenwerking. NOFA en provincie vertalen de gezamenlijke doelstellingen dit najaar naar een concrete set van afspraken. Bovendien zal de provincie het samenwerkingsverband financieel faciliteren ter versterking van de lokale bestuurskracht.

Henk Sikkema studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam en beschikt over ruime managementervaring op strategisch niveau. Hij vervulde diverse management functies bij de gemeente Leeuwarden en het CWI. De laatste 5 jaar was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Base groep in Groningen, een organisatie voor geïndiceerde jeugdzorg in de provincie Groningen en zette daar o.m. een fusietraject in gang.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....