7 °C

WâldNet TV in noordoost Friesland

do 28 september 2006 13.00 uur

DOKKUM - Inwoners van de gemeenten Ameland, Dongeradeel, Dantumadeel en Kollumerland zullen binnenkort een nieuwe kabelkrant te zien krijgen op de kabel. Naast actueel nieuws, verzorgd door WâldNet, zijn op het tv-kanaal de raadsvergaderingen van de gemeente Dongeradeel live te volgen. De gemeente Dongeradeel heeft hierover overeenstemming bereikt met WâldNet en Radio Noordoost-Friesland. PTH uit Kollumerzwaag levert de techniek in samenwerking met Kabel Noord in Dokkum.

Door middel van twee camera's in de raadszaal in Dokkum kan de burger vanaf januari de raadsvergadering live en thuis volgen. De gemeente Dongeradeel wil hiermee de burger meer te betrekken bij de politiek. Ook worden de beelden in de raadszaal op de presentatiewand geprojecteerd, zodat het publiek alle sprekers goed in het vizier heeft. De vergadering wordt digitaal opgenomen en geïndexeerd op sprekers en agendapunten. De dag na de vergadering zijn deze op internet te vinden. Wanneer er geen raadsvergadering is, verzorgt WâldNet het actuele nieuws uit de regio.

Kabel Noord zorgt voor uitzending van het kanaal en levert de bandbreedte. De partij is verzocht een kanaal vrij te maken voor de kabelkrant. PTH uit Kollumerzwaag ontwikkelde voor de overheid een uniek camerasysteem en zal de verdere televisietechniek leveren. Vanaf 1 januari 2007 is de kabelkrant op tv te verwachten. De kabelkrant zal te vinden zijn op een reeds bestaand tv-kanaal dat gaat verdwijnen.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 15.21 uur

Herfstkermis in Drachten

7 °C
14 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.