7 °C

Hierbij nodigt de Fotobond Afdeling Friesland u uit de avond bij te wonen. Maandag 2 oktober, Burgemeester Falkenaweg 12/14 te Heerenveen (zalencentrum 't Nije Huys). Aanvang 19 u 30; entree 4 euro 50. (fotoclubs in Drachten, Hurdegaryp, Leeuwarden)

Glamourfotograaf De Roos in de buurt

di 26 september 2006 22.19 uur

HEERENVEEN - Vier maal per jaar nodigt de Fotobond Afdeling Friesland gereputeerde beroepsfotografen uit om eigen werk te tonen en hierover te vertellen. Aanstaande maandag is het de beurt aan de in 1953 in Amsterdam geboren Govert de Roos.

De Roos is de wegbereider en bekendste exponent van de Nederlandse glamourfotografie. Sinds hij als vijftienjarige het Hiltonhotel binnensloop om John Lennon en Yoko Ono te vereeuwigen, heeft hij honderden (inter)nationale artiesten geportretteerd, variërend van Willeke Alberti tot Blondi en Godfried Bomans tot Abba. Bij het grote publiek werd hij bekend door zijn werk voor Playboy. Zijn foto’s sierden de covers van vrijwel alle Nederlandse magazines en talloze internationale showbizzbladen, alsook albumcovers voor wereldberoemde popsterren.

Vorige zomer was werk van Govert de Roos te zien op het fotofestival van Naarden, werk onder de titel “Schreeuwen”. De Roos maakte 40 intieme portretten van bekende Nederlanders die hun kwaadheid tonen, of hun verdriet. De Roos vroeg artiesten, kunstenaars en anderen die hij in de loop der jaren portretteerde voor opdrachtgevers nog eens in zijn studio te poseren voor zijn vrije project. Dit keer geen surrealistische schoonheid, maar rauwe, ongepolijste koppen van 64 Bekende Nederlanders. Met dit project ontsteeg De Roos aan zijn genre.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 15.21 uur

Herfstkermis in Drachten

7 °C
14 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.