8,1 °C

Lyceumlocatie wordt woonlocatie

ma 25 september 2006 14.45 uur

DOKKUM - De lyceumlocatie in Dokkum zal een woonlocatie worden. De gemeente Dongeradeel zet zich in om op de plek een herstructurering met een hoog kwaliteitsniveau te realiseren. Het plan van Inbo Architecten laat zien dat er een woonlocatie met een lage bebouwingsdichtheid wordt gerealiseerd. Op deze manier wordt de huidige openheid van het gebied gehandhaafd. De woningen komen in een parkachtige setting, waardoor het nu voor publiek gesloten groene terrein een meer openbaar karakter krijgt.

In totaal worden er 34 woningen gerealiseerd: 12 twee-onder-één-kap woningen, 1 vrijstaande hoekwoning, 7 parkvilla's en 14 appartementen. Omdat het plan niet overeenstemt met het huidige bestemmingsplan (schoolfunctie) moet er eerst nog wel een vrijstelling worden verkregen. Met de vrijstellingsprocedure wordt over enkele weken gestart.

Medio 2003 verhuisde het Dockinga College en kwam de lyceumlocatie beschikbar. Dit bood de mogelijkheid voor een geheel nieuwe invulling van het gebied. Momenteel wordt een deel van het schoolgebouw door het Waterschap gebruikt. De rest van het gebouw staat reeds een aantal jaren leeg. Op de sportvelden grazen nu nog enkele schapen.

 

Regionaal nieuws

8,1 °C
13 inbraken
Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar
10 jaar
15 jaar
20 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.