Account
Logo
Zoeken
8.9 °C

Lyceumlocatie wordt woonlocatie

ma 25 september 2006, 14.45 uur

DOKKUM - De lyceumlocatie in Dokkum zal een woonlocatie worden. De gemeente Dongeradeel zet zich in om op de plek een herstructurering met een hoog kwaliteitsniveau te realiseren. Het plan van Inbo Architecten laat zien dat er een woonlocatie met een lage bebouwingsdichtheid wordt gerealiseerd. Op deze manier wordt de huidige openheid van het gebied gehandhaafd. De woningen komen in een parkachtige setting, waardoor het nu voor publiek gesloten groene terrein een meer openbaar karakter krijgt.

In totaal worden er 34 woningen gerealiseerd: 12 twee-onder-één-kap woningen, 1 vrijstaande hoekwoning, 7 parkvilla's en 14 appartementen. Omdat het plan niet overeenstemt met het huidige bestemmingsplan (schoolfunctie) moet er eerst nog wel een vrijstelling worden verkregen. Met de vrijstellingsprocedure wordt over enkele weken gestart.

Medio 2003 verhuisde het Dockinga College en kwam de lyceumlocatie beschikbar. Dit bood de mogelijkheid voor een geheel nieuwe invulling van het gebied. Momenteel wordt een deel van het schoolgebouw door het Waterschap gebruikt. De rest van het gebouw staat reeds een aantal jaren leeg. Op de sportvelden grazen nu nog enkele schapen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.8%
Ja, op aanvraag  
15.5%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk