3,7 °C

© Geurt P. Maassen van den Brink |  Een dahlia die geprikt wordt

850.000 dahlia's tijdens gondelvaart

di 19 september 2006 16.58 uur

DROGEHAM - Dit jaar zullen er 850.000 dahlia's gebruikt worden tijdens de 37e Gondelvaart op Wielen in Drogeham. De aantrekkingskracht van het evenement beperkt zich allang niet meer tot de regio. Uit de wijde omtrek komen belangstellenden naar Drogeham om het schouwspel te bewonderen. Vrijdag 22 en zaterdag 23 september zullen de Gondels van Drogeham weer gaan "varen" op hun wielen.

Tien prachtige versierde praalwagens zullen aan het publiek voorbij trekken, praalwagens met telkens weer een nieuw onderwerp. Dit jaar zijn de thema's: De Flinstones, De Beijing Opera, Tita Tovenaar, Narnia, Het land van 1001 nacht, Belle en het Beest, Horrorfilm, Het Tinnen Soldaatje, De Fabeltjeskrant en Halloween.

Achter de schermen is er bijna een jaar lang gewerkt aan de voorbereidingen. Daar het gehele evenement in het donker plaatsvindt, zijn de Gondels prachtig verlicht zodat het hele schouwspel zorgt voor een feeërieke sfeer die u zich nog lang zult herinneren. Vrijdagavond om 20.30 uur is de eerste afvaart.

 

Regionaal nieuws

Advertentie

Advertentie

woensdag 1 december | 1 reactie

Kerst bij Tuindorado