14,5 °C

© BD-Fotografie/Berend |  Up the Irons was één van de acts vorig jaar

Ook Hollandse hits op Joppe-festival

za 05 augustus 2006 22.37 uur

NIEUWEHORNE -

Het jaarlijkse Joppe Festival wat al sinds 1996 elk jaar in het derde weekend van augustus in de Tjongervallei te Oudehorne wordt gehouden heeft de bakens verzet. Het festival stond altijd bekend als een evenement wat zich voornamelijk richt op de liefhebbers van de stevige rock muziek.

Joppe is echter meer dan alleen rock muziek en bewijst dat dit jaar door een derde avond aan het programma toe te voegen die geheel in het teken staat van de Hollandse piratenmuziek. Voor donderdag 17 augustus heeft de organisatie een feestavond samengesteld met onder andere: Rommy, Arne Jansen, Griet Wiersma, Appie ( De Nederlandse Frans Bauer), Cor Wolters, Janneke de Roo en Wolter Kroes. “Joppe is niet alleen een festival voor de liefhebbers van metalmuziek en we willen met deze derde avond ook een ander en breder publiek bedienen”, aldus

Gerard van Etten één van de drie organisatoren van het Joppefestival. “De tent staat er toch en met deze Hollandse avond willen we inspelen op de actualiteit.” Nederlandstalige muziek is op dit moment erg populair en de mannen van Joppe denken dat ze hiermee met name nog meer publiek uit de eigen omgeving zullen trekken.

De vrijdag, de tweede dag van het festival, staat, zoals gebruikelijk, wel in het teken van de stevige rock muziek. Met het contracteren van de Duitse tribute bands Stahlzeit en Nutallica doet Joppe haar naam van hardrockfestival nog altijd eer aan. Stalhzeit is een band die het origineel van de Duitse topband Rammstein tot in de laatste details benadert. Echte fans blijken zelfs amper het verschil te zien tussen de beide bands. Nutallica is de reïncarnatie van de Amerikaanse groep Metallica, één van de grootste heavy metal bands die er bestaat en die door Nutellica verrassend dicht wordt benadert.

”De vrijdagavond is echt wel een avond voor een gespecialiseerd publiek. Maar Joppe is van oudsher niet alleeneen festival voor de metalfans maar een feest van plezier (Joppe staat voor plezier en jolijt) en dat zullen we niet met alleen de eerste avond maar ook op de derde avond meer dan ooit tonen”, aldus Gerard die vol vertrouwen is in het slagen van de elfde editie van het festival die ook dit jaar plaats vindt in een megagrote feesttent.

Een feesttent waar vooral op zaterdagavond een erg breed publiek bediend zal worden. Een avond waarbij twee uitstekende coverbands een compleet programma aan bieden. Wallroots Gumboots teert daarbij met name op de bekende popmuziek uit het verleden terwijl de band Quaver het vooral zoekt in de stevigere aanpak van de popgeschiedenis die ze aanvult met moderne rock. Een avond die herkenbaar zal zijn voor een breed publiek en wordt opgevuld door de discoshow van Waterstad FM.

Het eerder aangekondigde optreden van Mink op vrijdagavond is vervallen. Door het succes van zangeres Minke,die een platencontract in Amerika heeft gekregen, is de agenda van de band dusdanig aangepast dat er verschillende optredens, waaronder die op vrijdag 18 augustus tijdens Joppe, zijn geannuleerd.

 

Regionaal nieuws