20,2 °C
© Jochem Wiersma

KNRM breidt uit op Lauwersoog

wo 26 juli 2006 17.09 uur

LAUWERSOOG -

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van het bemanningsverblijf van de KNRM bij de sluis op Lauwersoog. Het bestaande gebouw "de Boet" is veel te klein en biedt geen voorzieningen om evt. slachtoffers te kunnen verzorgen. Ook is er nu geen douche aanwezig. Na de verbouw die het gebouw 50 m2 groter maakt, biedt het de veertien koppige bemanning wat meer ruimte en kan het gebouw nog beter worden gebruikt.

Nadat op de ledenvergadering van 12 juli groene licht werd gegeven voor de verbouw is men direct begonnen met de werkzaamheden. Deze worden voor een gedeelte in eigen beheer uitgevoerd onder leiding van timmerman Jentsje van der Molen.

Vandaag werd het beton gestort, en de mannen gaan na de bouwvak verder met de werkzaamheden. Men verwacht eind oktober klaar te zijn met de werkzaamheden. Rond die tijd zal ook de nieuwe rubberboot in gebruik worden genomen die de Steur zal vervangen.

De uitbreiding is mogelijk gemaakt door een schenking van mevrouw Titia Visser. Zij heeft een zeer hechte band met de bemanning van de KNRM Lauwersoog. De bemanning geniet ook echt als zij af en toe eens meegaat op de reddingsboot Annie Jacoba Visser die zij ook geschonken heeft. Deze boot is vernoemd naar haar overleden zuster en een foto van haar hangt in de cockpit van de reddingsboot.

Het vernieuwde bemanningsverblijf zal na de verbouwing ook een nieuwe naam krijgen..... Titia Visser.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws