17,9 °C

© WâldNet

Boze automobilist rijdt visklant aan

do 15 juni 2006 16.36 uur

KOLLUM -

Een gepikeerde automobilist heeft donderdag rond 14.30 uur aan de Mr. Andreaestraat in Kollum een klant bij een viskraam aangereden bij het achteruit rijden. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De straat is opgebroken in verband met werkzaamheden en de automobilist kon niet waarderen dat zijn doorgang werd belemmerd door de wegwerkers. Toen hij gesommeerd werd om achteruit terug te rijden, gebeurde dit met zoveel snelheid dat wegwerkers nog maar net op tijd een hek van de weg konden halen.

De bestuurder wilde vervolgens voor het laatste stukje de oprit van het winkelcentrum opdraaien en hij gaf zoveel gas dat de auto doordraaide en achteruit door een ander hek klapte en tegen de wagen van de visboer reed. Twee wachtende klanten konden nog wegspringen, een derde klant kwam er minder goed vanaf. Zij kwam tussen de auto en de viswagen terecht. Ze werd met ondermeer een dubbele beenfractuur overgebracht naar het ziekenhuis.

Eerder deze week raakte op ongeveer dezelfde plaats een vrouw met een rollator in de sloot. Ze liep langs de steile slootwal en gleed plotseling onderuit. Attente timmerlieden hebben de vrouw uit het water gehaald en de rollator weer voor haar opgedregd.

 

Regionaal nieuws

vandaag, 13.52 uur

Waterstanden zakken in de regio