12,4 °C

© WâldNet |  Op het bord staat: Bravo gemeente Kollumerland CA, fietsers klunen...

Fietsers moeten 'klunen' in K'zwaag

ma 12 juni 2006 16.32 uur

KOLLUMERZWAAG -

Ondanks het tropische weer regende het zondag klachten van tientallen fietsers op het vernieuwde fietspad bij het Boskloantsje in Kollumerzwaag. Vooral de gemeente Kollumerland kreeg het in de commentaren hard te verduren want de fietsers moesten compleet onverwacht honderden meters 'klunen'. Een dikke laag los zand is het obstakel waardoor er niet gefietst kan worden. De familie De Boer die langs het fietspad woont, hoorde zondag de fietsers regelmatig hun ontevredenheid luidop uiten.

Ruim een maand geleden werd het oude paadje van hard zand met een kraan verwijderd en een dikke laag los zand kwam daarvoor in de plaats. Het nieuwe zand zou een fikse regenbui nodig hebben om te verharden maar het mooie weer heeft kennelijk roet in het eten gegooid. De heer De Boer is zelf ook een fervent fietser maar op de vraag of hijzelf nog gebruik maakt van het fietspad geeft hij als antwoord: "Ik gean de oare kant wol om..."

De gemeente Kollumerland bevestigt dat er regen nodig is om het pad te laten 'verharden'. Op het oude zandpad stond altijd veel water op waardoor de gemeente besloot om het pad te vernieuwen. Met een trilplaat is de nieuwe zandlaag aangebracht maar door het droge weer blijft het zand korrelig. De regen die dinsdagavond volgens de voorspellingen gaat vallen, moet een einde maken aan de problemen op het 161 meter lange fietspad.

Als ludieke actie plaatste De Boer een bordje bij het pad met een advies voor de fietsers om te 'klunen.' Over het algemeen halen de meeste fietsers de overkant maar De Boer ziet ook mensen die een rechtsomkeert maken....

 

Regionaal nieuws

dinsdag 21 september

Gewonde bij botsing op Hoofdweg