5.4 °C

Flamingo’s kampioen na winst op KIOS

zo 21 mei 2006, 18.11 uur

BUITENPOST - Zaterdag speelde KV Flamingo’s zijn laatste veldwedstrijd van het seizoen tegen KIOS uit Ruinderwold. De Tamminga Bouwbedrijf formatie was echter al zeker van een promotie naar de eerste klasse, maar wilde deze dag graag strijden om de titel.

Deze wedstrijd stond niet alleen in het teken van het kampioenschap, maar kreeg tevens een emotionele lading door het vertrekken van coach/trainer José Berkenbosch. Ook de altijd strek spelende Wietze Gerrit Wijma besloot na een carrière van 20 jaar in het eerste van Flamingo’s om volgend seizoen niet meer uit te komen in de hoofdmacht. ‘De jeugd is nu aan de beurt’: aldus Wietze Gerrit Wijma.

De conditie van het veld werd deze ochtend in twijfel getrokken door de vele regenbuien, maar was goed bespeelbaar. In het begin van de wedstrijd kwamen de geelhemden voortvarend uit de startblokken. Al in de eerste minuten bleek dat Flamingo’s sterker was dan KIOS. De aanvallen van KIOS werd al vroegtijdig onderschept waardoor ze weinig kansen kregen. Na tien minuten spelen noteerde het scorebord 5-1 door afstanders van Tineke Steringa, Janco Slingerland, Wietze Gerrit Wijma en Mariska Wijma.

Er werd sterk uitverdedigd waardoor soms mooie acties ontstonden. Zo ook de onderschepping van Ruben Sijtsma waarna Mariska Wijma liet zien dat ze van afstand zuiver was. Na de 30e minuut kwam KIOS op dreef. In slechts drie minuten wisten ze vier keer op rij te scoren waardoor er met 12-7 kon worden gerust.

De schrik zat er even in. De ploeg werd weer op scherp gezet en de tweede helft kwam KIOS nauwelijks meer aan scoren toe. Ruben Sijtsma had de rust goed verteerd en verzilverde in de eerste minuut een strafworp. Ook Berber Stellema wist de korf van afstand te vinden en tekende voor de 14-7. Attie Kloosterman speelde haar vrij in de 16e minuut en liet de bal bovenhands de de korf inrollen.

In de 33e minuut, bij een stand van 20-8 besloot José Berkenbosch Wietze Gerrit Wijma te wisselen voor Jelmer Attema. Onder luid gejuich werd Wietze Gerrit bedankt voor zijn inzet voor de hoofdmacht van Flamingo’s. De wedstrijd werd gewonnen met 20-8 en het feest kon beginnen. De scores werden gemaakt door: Wietze Gerrit Wijma 6, Janco Slingerland 4, Ruben Sijtsma, Tineke Steringa, Berber Stellema en Mariska Wijma 2, Attie Kloosterman 1.