15,6 °C
Foto: Martijn de Vries | Burgemeester heet buitenlandse leerlingen welkom....

Singelland 'goes international'

wo 19 april 2006 17.32 uur

DRACHTEN -

Woensdag werd een internationaal gezelschap van leerlingen en docenten uit IJsland, Zweden en Italië welkom geheten in Drachten door burgemeester Middel van de gemeente Smallingerland. De komende dagen wordt er volop aandacht besteed aan internationalisering en onderwijs.

Sinds twee jaar nemen de leerlingen van Singelland VHS (c.q. voormalige locatie Wuiteweg) deel aan een project waaraan de zes scholen in het voortgezet onderwijs deelnemen. Singelland vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan internationalisering en uitwisselingen te verzorgen voor leerlingen. Op deze wijze komt men in contact met anderstalige leerlingen en culturen. Tijdens de uitwisselingen is Engels de voertaal en elke school vaardigt een aantal leerlingen en docenten af.

Dit jaar is het thema "Man, territory and culture". Van 18 tot 22 april wordt het project gezamenlijk afgesloten met een laatste conferentie in Nederland. De school in Drachten fungeert als gastlocatie. Ongeveer 20 docenten en 23 leerlingen van de buitenlandse partnerscholen zullen deze dagen aanwezig zijn en ondergebracht worden bij gastgezinnen.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

15,6 °C

11 inbraken

7 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.