Account
Logo
Zoeken
5.6 °C
Foto: Martijn de Vries | Burgemeester heet buitenlandse leerlingen welkom....

Singelland 'goes international'

wo 19 april 2006, 17.32 uur

DRACHTEN - Woensdag werd een internationaal gezelschap van leerlingen en docenten uit IJsland, Zweden en Italië welkom geheten in Drachten door burgemeester Middel van de gemeente Smallingerland. De komende dagen wordt er volop aandacht besteed aan internationalisering en onderwijs.

Sinds twee jaar nemen de leerlingen van Singelland VHS (c.q. voormalige locatie Wuiteweg) deel aan een project waaraan de zes scholen in het voortgezet onderwijs deelnemen. Singelland vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan internationalisering en uitwisselingen te verzorgen voor leerlingen. Op deze wijze komt men in contact met anderstalige leerlingen en culturen. Tijdens de uitwisselingen is Engels de voertaal en elke school vaardigt een aantal leerlingen en docenten af.

Dit jaar is het thema "Man, territory and culture". Van 18 tot 22 april wordt het project gezamenlijk afgesloten met een laatste conferentie in Nederland. De school in Drachten fungeert als gastlocatie. Ongeveer 20 docenten en 23 leerlingen van de buitenlandse partnerscholen zullen deze dagen aanwezig zijn en ondergebracht worden bij gastgezinnen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

Jeugdhulp Friesland op randje van faillissement

regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM






regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie