16,1 °C

Tientallen fietseigenaren gezocht

di 18 april 2006 14.50 uur

KOOTSTERTILLE -

De politie zoekt tientallen eigenaren van fietsen die de afgelopen twee jaar gestolen zijn door een 52-jarige man uit Kootstertille. Mogelijk heeft de verdachte ook de reeks fietsendiefstallen in Kollum in juli 2005 op zijn geweten. Er werden destijds tientallen fietsen gestolen en lang niet alle eigenaren deden destijds aangifte. In totaal heeft de politie nu 61 fietsen en 16 fietsonderdelen waar een eigenaar bij gezocht wordt.

De politie weet te melden dat er inmiddels tien fietsen zijn herkend als gestolen aan de hand van het framenummer en de aangifte. Bij meeste fietsen is de eigenaar echter niet bekend. De fietsendief werd donderdag door de politie aangehouden. Bij zijn huis werden later honderden fietsonderdelen, kinderzitjes en 60 fietsen aangetroffen.

De man is vrijdag geleid voor de rechter-commissaris die hem voor een termijn van 14 dagen in bewaring gesteld heeft. De verdachte wordt nog steeds verhoord en het onderzoek naar de herkomst van de fietsen wordt door de politie Friesland en Groningen gezamenlijk voorgezet.

 

Regionaal nieuws

16,1 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.