15,4 °C

Uitslaande brand bij AZC in Drachten

di 11 april 2006 14.35 uur

DRACHTEN -

Dinsdag even vóór 14.30 uur heeft een uitslaande brand gewoed in het AZC aan het Noorderend in Drachten. De rookwolken waren op vijf kilometer in de omtrek te zien. De bedrijfshulpverleners van het centrum evacuëerden twintig mensen uit de woonunit. Dit aantal liep later op tot zo'n 100 personen. Naast drie brandweervoertuigen, waaronder een hoogwerker, kwamen uit voorzorg ook twee ambulances ter plaatse.

Eén van de gebouwen van het AZC brandde volledig uit. In het uitgebrande blok bevonden zich zo'n 10 woningen. Omdat er geen mensen worden vermist, wordt ervan uit gegaan dat niemand in het pand aanwezig was ten tijde van de brand. Het hele blok woningen kan als verloren worden beschouwd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brand is zeer waarschijnlijk ontstaan in een keuken op de bovenverdieping.

Later op de dag heeft een organisatie gespecialiseerd in branden in kant en klare woningen (prefab) onderzoek gedaan. Dit mogelijk in verband met de schipholbrand in Oktober 2005.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

15,4 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.