9,1 °C
© BD-Fotografie/Berend

Natte open dag Brandweer Gorredijk

za 08 april 2006 19.24 uur

GORREDIJK -

De open dag bij Brandweer Gorredijk begon zaterdag-ochtend erg nat. Maar ondanks de talrijke buien wisten velen de weg naar de kazerne te vinden. Toen het 's middags opklaarde werd het gezellig druk.

Er was een grote verscheidenheid aan hulpverleningsvoertuigen te bewonderen. Naast de brandweerwagens waren ook onder andere twee ambulances, de Crashtender van vliegbasis Leeuwarden en een bergingstruck van Broekhuizen aanwezig. Natuurlijk mocht er in de voertuigen een kijkje van binnen genomen worden en werden er rondritten door Gorredijk gemaakt met de brandweerwagens.

Voor velen was de aanwezigheid van de Traumahelicopter uit Groningen en een SAR helicopter het hoogtepunt. Het spectaculaire landen en opstijgen van de helicopters maakte op velen grote indruk.

De nieuwe brandweercommandant van Opsterland Michel de Rooij werd door Burgemeester Heldoorn op deze dag officieel welkom geheten en kreeg een korte 'inburgeringscursus Fries' kado. Ook onthulde Heldoorn samen met kinderen van een basisschool uit Luxwoude een welkoms-bord voor de open dag.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

9,1 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.