Logo
Zoeken
Zoeken
3.3 °C
Foto: WaldNet |  In de vervallen Anjeliersstraat in Dokkum leek het net een echt oorlogsdecor.

Dokkumer binnenstad belegerd

do 23 maart 2006 15.29 uur

DOKKUM - Voor de ene Dokkumer was het even schrikken, de ander was al op de hoogte van hun komst. Bijzonder was het in ieder geval: de Dokkumer binnenstad vol met militairen. Donderdagmiddag werd in Dokkum een oefening gehouden door ongeveer 100 militairen van het 17e Pantserinfanteriebataljon uit Oirschot.

Zij oefenden op het uitvoeren van een patrouille in een "levende stad". Om één uur donderdagmiddag kwamen de militairen aan op het busstation in Dokkum. Daar stond ook al een ploeg klaar, een bataljon van fotografen, cameramensen en andere media. Ook WâldNet was aanwezig en volgde samen met de regionale en landelijke media de oefening in de stad.

De reacties van de bevolking waren overwegend positief. Een passant: "Ik hie d'er oer lezen, oars wie it wol schrikken west." Andere mensen komen toch even polshoogte nemen bij de aanwezige media. "O, een oefening, gelukkig maar! Maar wel goed dat ze het doen!" Ook andere oud-gedienden zijn positief en zelfs een beetje trots: "Ik fyn it al moai wanneer ik in militair allinnich mar sjoch!"

Op donderdag 23 maart wordt deze oefening twee maal uitgevoerd namelijk van 13.00 uur tot 17.00 uur en van 18.00 uur tot 21.00 uur. Op vrijdag 24 maart vindt de patrouille slechts één keer plaats namelijk van 13.00 uur tot 17.00 uur. Later dit jaar zal het bataljon worden ingezet in de provincie Uruzgan in Afghanistan

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....