12,1 °C

Welke partij plakt het meest sociaal posters in Dantumadeel?..... (gespot door Johan) 'Tja dat krijg je als je te laat (of te vroeg) bent....'

Politieke strijdtoneel bijna ten einde

zo 05 maart 2006 22.50 uur

BURGUM -

De afgelopen weken ontving de redactie van WâldNet in steeds toenemende mate persberichten van politieke partijen. "Had men WâldNet ontdekt?" Nee, de oorzaak lag bij de verkiezingen die weer voor de deur staan. Deze gebeurtenis kan uiteraard niet genegeerd worden en de afgelopen weken is op objectieve wijze aandacht geschonken aan het regionale politieke (steek)spel.

Dinsdagavond zal duidelijk zijn welke partijen als winnaar uit de bus komen. De verwachting is dat partijen als CDA en VVD zullen moeten inleveren omdat ze landelijk in de coalitie zitten. Oppositie-partij PvdA zal daardoor kiezers naar zich toe trekken. Diverse jonge gemeentebelangen-partijen zullen naar verwachting ook minder stemmers trekken omdat het verzet tegen de gevestigde orde (die onder aanvoering van Pim Fortuyn losbarste) even lijkt te zijn gesust. Uiteraard kunt u dinsdagavond op Wâldnet lezen of deze verwachting ook realiteit gaat worden.

WâldNet is nieuwsgierig naar uw mening over de afgelopen verkiezingstijd. Nog pittige discussies gehad? Wat was voor u het toppunt? Bent u overgestapt op een andere partij door nieuwsfeiten of is de politiek nog altijd 'een ver van mijn bed show'?

Raad uw raad
Voor de liefhebbers is er een verkiezingsspel.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 18.30 uur

Marrum krijgt jeu-de-boulesbaan

12,1 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.