6,3 °C
Foto: WaldNet

Parkeren 'hot item' tijdens debat

do 02 maart 2006 23.11 uur

DOKKUM -

Terwijl donderdagavond de sneeuw langzaam terrein won, werd in Het Colosseum te Dokkum een verkiezingsdebat gehouden. Ondanks de sneeuw kwamen toch veel publiek op de avond af, die onder leiding stond van Sytze Dijkstra en Jelle Arjaans. Alle zeven lijsttrekkers van de politieke partijen in Dongeradeel besproken onderwerpen als het drugsbeleid, financiën, de centrale as en ook het parkeerbeleid in Dokkum ontbrak uiteraard niet.

Vooral het voorstel van het CDA om op de Markt in Dokkum een (half)ondergrondse parkeerkelder te plaatsen viel bij anderen niet in goede aarde. Het FNP betitelde de kelder als "parkeerbunker". Ook andere partijen, waaronder nieuwkomer Lijst 7 en de PvdA waren fel tegen het plan. Gratis parkeren op de randparkeerplaatsen, en een betere bereikbaarheid daarvan waren vooral de genoemde alternatieven. De Christenunie steunden overigens samen met het VVD het plan wél.

Volgende week dinsdag 7 Maart kan iedere inwoner van Dongeradeel van 18 jaar en ouder zijn of haar stem uitbrengen. In plaats van de 19 huidige zetels, worden 21 zetels verdeeld onder de partijen.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

6,3 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.