10,9 °C

Eerste bezwaar Markt Dokkum binnen

wo 01 maart 2006 12.34 uur

DOKKUM -

Het eerste bezwaar tegen de plannen die de gemeente Dongeradeel heeft voor de Markt in Dokkum is inmiddels binnen. Dit terwijl de plannen nog maar in een voortraject zitten. De gemeente Dongeradeel heeft plannen om de Markt in Dokkum te voorzien van een altaar, een pleinafsluitend gebouw en mogelijk een halfondergrondse parkeerkelder. Het bezwaarschrift is ingevoerd door Ale de Haan, lijsttrekker van de nieuwe politieke partij Lijst 7. Hij vindt de plannen geldverspillend en een geval van mismanagement.

De plannen voor de Markt zijn nog in een pril stadium. Er is door de gemeenteraad alleen nog maar een besluit genomen over de plaatsing van een kunstwerk en een altaar, die worden geplaatst in het kader van het Bonifatiusproject. Voor het altaar is inmiddels een procedure in gang gezet, waar de Haan direct bezwaar tegen gemaakt heeft. Op 9 Maart aanstaande vindt een aangepaste voorlichtingsbijeenkomst plaats voor burgers van Dongeradeel.

Dinsdagavond werd namelijk na meerdere schorsingen van het CDA uiteindelijk met de betreffende wethouder overeengekomen dat alleen de plannen van een altaar en een kunst werk genoemd zullen worden in de voorlichting. Het gedeelte over de parkeerkelder wordt geschrapt.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 18.30 uur

Marrum krijgt jeu-de-boulesbaan

10,9 °C

3 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.