9,2 °C
© Jochem Wiersma

Dubbel Gospel in Oosternijkerk

zo 26 februari 2006 22.19 uur

OOSTERNIJKERK -

Zondagavond vierde gospelkoor Lord's Moor Singers uit Heerenveen hun 35 jarig jubileum in de Gereformeerde kerk van Oosternijkerk. Ze deden dit in een dubbelconcert met Gospelformatie "Mission" uit Holwerd. Beide koren ontmoetten elkaar niet voor het eerst, maar hebben al twee keer eerder een optreden samen verzorgd. The Lord's Moor singers bestaat uit een koor van zo'n 30 zingende leden, een band van vier personen en dit onder leiding van dirigente Marjan van der Zwaag. Het koor zingt Nederlandstalige liederen, praiserock, black gospel, maar ook gevoelige ballads gaan ze niet uit de weg.

De gospelformatie "Mission" in deze regio zeer bekend, bestaat inmiddels al 16 jaar en bestaat grotendeels uit familieleden. Op dit moment bestaan ze inclusief de technische crew uit vijf leden. De stijl die zij brengen is hedendaagse moderne muziek voor jong en oud met eigen aansprekende teksten, in zowel het Nederlands maar ook in het Frysk.

Beide koren brachten samen zo'n 25 liederen ten gehore, in een overvolle kerkzaal met 300 aanwezigen. Dat beide koren prima samen kunnen zingen lieten ze in een tweetal liederen horen. Het slot van de avond werd besloten met een medly, zoals het publiek dat is gewend van Mission. De organisatie mag terugzien op een zeer geslaagde avond.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

9,2 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.