9,3 °C

FNP wint politieke rapbattle

za 25 februari 2006 04.19 uur

NOARDBURGUM -

Sikko de Jong en ex-wethouder Wijbe Postma van de FNP stalen vrijdagavond de show met hun rap in discotheek Quatrebas. Tijdens de TJAC verkiezingsavond voor de jeugd in Tytsjerksteradiel wisten zij een rap te brengen in eenvoud zoals die hoort. De jury was in handen van de Drachtster rappers Beant Baas en Smarige Skep en zij vonden de FNP het beste uit de bus komen. Louis Bakker van Grienlinks greep niet naast de hoofdprijs ondanks hard oefenen in It Pypke in Suwâld.

Over het algemeen kwam het publiek weinig in beweging tijdens de rapbattle. Naast de FNP en Grienlinks wist wethouder en lijsttrekker Bakker van de PvdA het publiek in beweging te brengen vooral dankzij de inzet van dochter Annemaaike. Zij zong het refrein van de rap overtuigend en strak wist hiermee het publiek te overtuigen. Ondanks de wat tegenvallende opkomst van jeugd uit de gemeente kan de jeugdcommissie TJAC terugkijken op een goed geslaagde avond.

De politieke partijen konden aan de hand van stellingen hun standpunten verkondigen en daarna volgde een rap van elke partij. De avond werd succesvol afgesloten door een optreden van de bekende artiest Burdy.

Tevens was Jakhals Maarten aanwezig voor een repo voor De wereld draait door van de VARA. Deze zal in de loop van volgende week worden uitgezonden.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

9,3 °C

4 inbraken

4 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.