Account
Logo
Zoeken
2.7 °C

Verdachte Oudwoude misbruikte 5-jarige

wo 25 januari 2006, 15.58 uur

WESTERGEAST - De 25-jarige verdachte in de zedenzaak Oudwoude heeft deze week bekend dat hij bij nog twee andere zedenzaken betrokken is geweest. De man uit Westergeest bekende maandag dat hij op zondag 23 oktober 2005 in Kollum een elfjarig meisje heeft geprobeerd aan te randen onder bedreiging van een mes.

Man verkrachtte vijfjarig meisje
Woensdag heeft hij bekend dat hij op zondag 23 mei 2004 een destijds vijfjarig meisje uit Deventer, onder bedreiging van een mes, seksueel heeft misbruikt. De zaak kwam aan het licht na en dna-match met dna dat op de plaats van het misdrijf destijds werd gevonden. De politie IJsselland heeft de Deventer zaak inmiddels overgedragen aan de politie Fryslân.

Man maakte foto's van slachtoffer
De verdachte heeft tijdens de verkrachting van een dertienjarig meisje uit Oudwoude op 15 januari foto's gemaakt van het slachtoffer en bewaard op zijn computer. De foto's zijn zondagmiddag gemaakt. Er is volgens de politie geen enkele aanwijzing dat de verdachte deze foto's heeft verspreid via internet. Ook is het gebruikte mes op zijn aanwijzingen door de politie gevonden in de buurt.

Het Team Grootschalig Optreden (TGO) werkt nog met 20 personen aan de zaak. De verdachte moet woensdag 1 februari voor de raadkamer van de rechtbank Leeuwarden verschijnen. De raadkamer beslist dan of de voorlopige hechtenis van de verdachte met 30 dagen wordt verlengd. De verdachte zit nog steeds in de "beperkingen".

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.2%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!