0,7 °C
© Wouter Jansen

Dubbel Show in Iduna

zo 22 januari 2006 21.21 uur

DRACHTEN -

Een avondje rock in verschillende smaakjes. Voicst, met zijn ADHD-rock. zZz, die daar niet voor onder deed maar toch een stuk ruiger klonk. zZz en Voicst deden een dubbelshow en zullen met deze show meerdere zalen aandoen. En dan Une, dat zich liet luisteren als een goede roman.

Voicst heeft het maar druk na het zeer indrukwekkende debuutalbum “11-11”. Energiek en eigenzinnig maakt deze succescombinatie een plaatsje vrij in de overvolle rockwereld. Het gevolg is touren door Europa en de States. De rest van de wereld zal ook nog wel volgen voor deze band. Voor wie de band nog niet kent, valt het te omschrijven als energieke rock met een vleugje pop.

zZz is compleet anders dan de naam doet denken. Bij het horen van “The Sound of zZz” zul je geen moment in slaap sukkelen. Vuige garage-rock stampt er door de speakers. Overstuurde orgels met subliem solowerk, stuwende drumpartijen en een zang die het ene moment aan Jim Morrison doet denken, maar het moment daarna verschrikkelijk over de top gaat.

Une uit Groningen heeft de avond geopend. Zelf geven ze aan beïnvloed te zijn door Zuiderburen als Zita Swoon en Soulwax. Live schijnt de band een stuk luidruchtiger te zijn dan de nummers die via de site te beluisteren zijn.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws

0,7 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.