4,8 °C

Vervallen pand in Brantgum ingestort

vr 20 januari 2006 20.49 uur

BRANTGUM -

Het huis is al jarenlang een doorn in het oog van het dorp Brantgum en elke dag kijken zo'n 4000 automobilisten op de doorgaande weg naar Holwerd er tegen aan. Op een windstille vrijdagmiddag is het pand nu helemaal inelkaar gezakt. Nadat de vorige eigenaar twee jaar geleden met de noorderzon vertrok, staat het huis er verlaten bij. De jeugd in het dorp had er al korte tijd een onderkomen en de gemeente besloot daarop om de ramen dicht te slaan.

Zo'n beetje het hele dorp hoopt dat het huis aan de Ids Wiersmastraat zo snel mogelijk tegen de vlakte gaat. De gemeente zou al bezig zijn om de niet traceren eigenaar te 'onteigenen' maar het pand is al ingestort. "De natuer hat syn wurk no al dien", zegt overbuurman en eigenaar van tankstation Buruma. Omdat er nog een muur wankelend overeind stond, belde Buruma na het instorten de politie in verband met de veiligheid en spelende kinderen.

"De gemeente hat fannemiddei de lêste muorren platgoaid en hat letter stekken rûnom pleatst." besluit de heer Buruma. Het wachten is nu op de gemeente Dongeradeel die waarschijnlijk binnenkort het pand helemaal laat slopen en verwijderen.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 17.36 uur

Manitou uitgebrand aan Bosweg

4,8 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.