2,7 °C

Uw mening over politiek telt op WâldNet

vr 20 januari 2006 18.11 uur

DOKKUM -

Met de naderende verkiezingen op 7 maart 2006 zijn veel politieke partijen begonnen met hun campagne. Zo hebben zo'n beetje alle grotere partijen in de gemeenten een website opgericht (of aangepast) om hun kiezers van informatie te voorzien. In de regio die WâldNet bestrijkt, bleek vier jaar geleden het CDA de grootste partij te zijn met 47 raadsleden. PvdA volgt met 25 en daarna FNP en gemeentebelangen-partijen met beide 18 raadsleden. Verder is opvallend dat partijen als D66 en SP nauwelijks aanhang hebben.

WâldNet is nieuwsgierig naar wat u belangrijk vindt in de lokale politiek. In de afgelopen vier jaar werd de lokale politieke climax bereikt op 29 april 2005 toen de raad van de gemeente Dongeradeel besloot over de komst van het vertrekcentrum. De publieke opinie bleek op dat moment doorslaggevend.

Ook bleek dat het college van B&W naar insprekers kan luisteren. Zo klaagden Noardburgumers op 7 oktober 2004 over de weg in hun dorp. Het bestuur werd tijdens het inspreken met ferme woorden verantwoordelijk gesteld als er ongelukken plaatsvinden. De gemeente koos eieren voor haar geld en een halfjaar later werd het besluit genomen om op korte termijn verkeersremmende maatregelen toe te passen.

Graag horen we wat u belangrijk vindt in de lokale politiek. Wat ging er mis en wat kan er beter. We verwachten een discussie op niveau en reacties met louter kritiek of zonder diepgang of link naar de regio worden verwijderd. In de webgids zijn de politieke partijen uit uw gemeente te vinden.

 

Regionaal nieuws

2,7 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.