2,9 °C

Verdachte (25) Oudwoude bekent

vr 20 januari 2006 11.24 uur

OUDWOUDE -

De 25-jarige verdachte uit Westergeest heeft donderdag een bekentenis afgelegd in de verkrachtingszaak Oudwoude. Uit een DNA-vergelijking door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk is tevens gebleken dat zijn dna overeenkomt met het dna dat zondag op de plaats van het misdrijf is gevonden. Ook is duidelijk geworden dat het dna van de man niet overeenkomt met het dna-spoor dat in 1999 op het lichaam van Marianne Vaatstra is gevonden.

De verdachte is vrijdagochtend voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Leeuwarden. Die heeft besloten hem voor veertien dagen in bewaring te stellen. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van verkrachting (waar een maximale gevangenisstraf van 12 jaar op staat) en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Het Team Grootschalig Optreden (TGO) zal geleidelijk worden afgebouwd. Het team gaat ook onderzoeken of de verdachte betrokken is geweest bij aanrandingen in Buitenpost en Kollum in oktober 2005, waarbij meisjes van resp. 12 en 11 jaar het slachtoffer zijn geworden.

 

Regionaal nieuws

2,9 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.