0,7 °C

Pomphouder betrapt kluiskrakers

vr 20 januari 2006 09.19 uur

BEETSTERZWAAG -

De 37-jarige Albert Tolman heeft donderdagnacht een drietal dieven uit Leeuwarden (18, 19, 20) weten te betrappen nadat ze een kluiskraak hadden gepleegd in zijn tankstation aan de Hoofdstraat. De ondernemer was extra alert omdat precies een week geleden zijn bedrijf ook al het doelwit was van een inbraak. Na een achtervolging kon de reeds ingelichte politie de dieven bij Heerenveen op de snelweg inrekenen.

De inbraak vond donderdagnacht plaats rond 1.35 uur en toen de gealarmeerde eigenaar ter plaatse kwam, zag hij de dieven in een auto met gedoofde lichten bij zijn bedrijf wegrijden. De ondernemer zette de achtervolging in over de A7 richting Heerenveen en belde de politie. Gezamenlijk konden ze op het knooppunt Heerenveen het voertuig van de inbrekers aan de kant zetten. In de auto werden inbrekerswerktuigen en een deel van de buit aangetroffen.

Bij de aanhouding probeerden nog twee inzittenden weg te vluchten maar na een korte achtervolging te voet zijn deze twee verdachten ook aangehouden. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. De auto waarin de verdachten reden is in beslag genomen en overgebracht naar het bureau.

 

Regionaal nieuws

0,7 °C

9 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Verwijder zoveel mogelijk bubbels in dit klassieke bubbelschietspel.

Of speel iets anders op WâldNet Games.