8,6 °C

Nog geen besluit over megawindmolens

vr 02 december 2005 13.27 uur

DOKKUM -

De gemeente Dongeradeel neemt voorlopig nog geen besluit over de plaatsing van 4 megawindmolens in de gemeente. Het college van B&W is voorstander van dit plan en zou in november een besluit nemen over een voorkeurslocatie en een alternatieve locatie voor de windmolens. Door diverse ontwikkelingen kan het college echter hierover nog geen besluit over nemen.

De ontwikkelingen hebben te maken met de door het ministerie van defensie opgelegde beperkingen aan de hoogte van de windturbines, zo meldt de gemeente in een persbericht. De hoge windturbines zouden de radarinstallatie op de vliegbasis van Leeuwarden kunnen verstoren. Daarnaast vindt het college van Ferwerderadiel de hoogtebeperkingen een zodanig belangrijke ontwikkeling dat besluitvorming in de nieuwe raad zou moeten plaatsvinden.

Het college van B&W van Dongeradeel zal de komende maanden eerst nader overleg voeren met de buurgemeente. Dit betekent dat het communicatie- en inspraaktraject ook nog niet van start kunnen gaan. Of een eerdere informatiebijeenkomst tegen de komst van de windmolens meegespeeld heeft in de overweging, werd niet vermeld in de uitleg van de gemeente.

 

Regionaal nieuws

8,6 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Leuke koekjes en kleurrijke snoepjes met leuke animaties.

Of speel iets anders op WâldNet Games.