15.4 °C

Verdachten gepakt voor overval G'dijk

do 01 december 2005 17.56 uur

GORREDIJK - Woensdagavond en donderdagmiddag heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van de overval op een 75-jarige man in zijn woning aan de Heerenacker in Gorredijk. Woensdag omstreeks 23.00 uur werd de gestolen auto van het slachtoffer rijdend aangetroffen in Den Haag. De 20-jarige bestuurder uit Den Haag werd aangehouden op verdenking van de overval in Gorredijk en de diefstal van de auto.

Donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur is in Dokkum een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een circa 20-jarige man eveneens uit Den Haag. "De oproep aan getuigen om zich te melden blijft van groot belang" meldt de politie. Een team van 10 rechercheurs werkt aan deze grove overval. Momenteel wordt nog steeds gewerkt aan een grootschalig buurtonderzoek.

De verdachten zijn ingesloten en worden vrijdag geleid voor de rechter-commissaris. Het slachtoffer heeft enkele lichte verwondingen maar maakt het gezien de omstandigheden goed. Wel is hij zeer geschrokken van hetgeen hem is overkomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws