1,2 °C

© WâldNet

Drachtster dé vrijwilliger van Fryslân

vr 25 november 2005 14.49 uur

DRACHTEN -

Annemarie Mukakayange uit Drachten is verkozen tot de twaalfde en laatste weekwinnaar van Dé Vrijwilliger van Nederland. Dit maakte het NCRV- radioprogramma Plein Publiek vrijdagochtend bekend. Annemarie behaalde een meerderheid van de door luisteraars van het radioprogramma uitgebrachte stemmen. Ze wint de titel voor de provincie Friesland voor haar vrijwillige inzet voor de Task Force van de Open Universiteit in Opeinde.

Je zou het niet verwachten, maar de grootste universiteit van Nederland is gevestigd in het Friese plaatsje Opeinde. Bij de Open Universiteit werkt een groot aantal vrijwilligers. De Rwandese Annemarie Mukakayange is er één van. Ze doet sinds enige tijd werk bij een organisatie die ervoor zorgt dat het onderwijs in ontwikkelinglanden aangepast wordt aan de culturele en sociale omstandigheden. Annemarie doet vertaalwerk bij de Task Force en neemt de correspondentie voor haar rekening

Sinds 5 september is het NCRV-radioprogramma Plein Publiek 12 weken lang in onze provincies op zoek naar Dé vrijwilliger van Nederland. Luisteraars kunnen stemmen op de genomineerden via www.ncrv.nl/pleinpubliek. De landelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens Make a Difference Day in december.

 

Regionaal nieuws

1,2 °C

3 inbraken

10 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Vul de sudoku in met de getallen 1 tot en met 9. Zodat in elke lijn de cijfers 1 tot en met 9 één keer voorkomen.

Of speel iets anders op WâldNet Games.