15,7 °C

© WâldNet |  Foto: In scène gezet tijdens opname van Plysjepost

Kinderlokker actief in regio Kollum

ma 21 november 2005 23.43 uur

KOLLUM -

De afgelopen weken is een aanrander actief geweest in Kollum en Buitenpost. In het programma Plysjepost doet de politie een oproep naar getuigen die meer kunnen vertellen over twee aanrandingen die plaatsvonden.

Op woensdag 18 oktober werd rond 17.30 uur een meisje in Buitenpost op het laantje tussen de Voorstraat en het Station aangerand. Ze liep met haar fiets toen ter hoogte van het bruggetje een man haar aansprak en vroeg om mee te gaan. Hij beloofde haar thee en lekkers. Het meisje wilde dat niet en de man drong aan dat ze het wel moest doen. Toen het meisje bang werd, trad een jonge vrouw onbewust als engel op toen ze de twee vroeg of ze misschien kon helpen. De verdachte man maakte zich daarop met een smoes uit de voeten.

Signalement:
Licht getinte huid
25 - 30 jaar
Lengte 1.70 - 1.75
Groene heupjas met rits
Zwart petje met witte letters
Spreekt Nederlands met een accent

De politie wil ook graag in contact komen met de jonge vrouw die mogelijk meer kan vertellen over de aanrander. Ze is ongeveer 20 jaar, heeft lang bruin krullend haar en ze fietste op een roze- rode weduwe fiets.

Een elfjarig meisje werd zondagochtend 23 oktober lastig gevallen in Kollum. Dit gebeurde op het bospaadje achter de Kasimierschool richting de Harddraverslaan in Kollum. De man blokkeerde met een fiets het pad en ze werd van achteren beetgepakt nadat ze de man willen passeren. De man legde zijn hand op de mond van het meisje als die om hulp wilde schreeuwen. Een mes kwam tevoorschijnen de man riep dat het meisje doodgemaakt zou worden als ze niet stil is. Toch lukte het om los te komen en het meisje vluchtte naar een woning aan de Harddraverslaan waar de politie vervolgens werd gebeld.

Signalement:
Licht getinte huid
Ongeveer 30 jaar
Lente 1.70
Licht gezet postuur
Dikke vingers en armen
Spreekt Nederlands
Was op een grijze fiets met een roestig stuur.

In het programma Plysjepost van Omrop Fryslân wordt dinsdagavond uitgebreid aandacht besteed aan de zaken. Heeft u informatie of weet u dat dit soort aanrandingen meer zijn gebeurd in de genoemde regio, neem dan contact op met de politie: 0900-8844

 

Regionaal nieuws