10,4 °C

NK Judo Teams tot 17 jaar te Drachten

ma 14 november 2005 12.54 uur

DRACHTEN - Afgelopen zaterdag heeft in het Sportcentrum te Drachten alweer voor de vierde keer een Nederlands Kampioenschap Judo plaatsgevonden. Voor de derde maal ging het om een NK voor teams, in dit geval voor judoka’s jonger dan 17 jaar. De NK werd georganiseerd door Judo Bond Nederland in samenwerking met Sportbedrijf Smallingerland en Judovereniging Shihan uit Drachten.

Er deden in totaal 34 teams aan het NK mee, waarvan 21 herenteams en 13 damesteams. Er werd de hele dag flink strijd geleverd door de verschillende teams. Bij zowel de heren- als damesteams deed ook Judo A-Zeven uit Drachten mee. Beide teams konden echter niet meestrijden om de hoogste plaats.

Bij de heren streden de teams Theo Meijer Sport, Kenamju, Ben Rietdijk Sport en Top Judo Nijmegen om de begeerde hoogste plaats. De finale tussen Ben Rietdijk Sport en Top Judo Nijmegen werd in het voordeel van Ben Rietkerk Sport beslist. De overige twee teams moesten genoegen nemen de derde plaats.

Bij de dames streden de teams Top judo Noord, Theo Meijer Sport, Judoteam Maastricht en Judo Groningen om de begeerde hoogste plaats. Hier eindigde Top Judo Noord op de eerste plaats. In dit team dat onderleiding stond van coach Andre Tjeerdsma uit Leeuwarden zaten een vijftal Friese dames, nl.; -48 kg. Natascha Mertens, -52 kg. Jennifer Wichers (Fr.), -57 kg. Monique Zoontjes (Fr.), -63 kg. Yfke de Vries ( Fr.) en +63 kg. Jeannet Visser (Fr.) en Michelle Zoontjes (FR.). De tweede plaats ging naar Judo Groningen en de twee derde plaatsen naar Theo Meijer Sport en Judo Maastricht.

Er was sprake van een geslaagd toernooi. In het eerste weekend van maart 2006 staat weer een NK gepland in het Sportcentrum te Drachten. Dan gaat het om de individuele kampioen-schappen voor judoka’s tot 17 jaar

 

Regionaal nieuws

zaterdag 25 september

Jaarlijkse fruitdag bij de Spitkeet