Account
Logo
Zoeken
4.5 °C

Kruispunt Akkelei-Lutkepost aangepakt

do 27 oktober 2005, 14.17 uur

BUITENPOST - De gemeente Achtkarspelen gaat nog dit najaar het kruispunt Akkelei (Mounewyk) - Lutkepost aanpassen door de voorrangssituatie te wijzigen. Het verkeer op de Lutkepost krijgt hiermee voorrang op het verkeer op de Akkelei. Meermalen waren er klachten over deze onoverzichtelijke kruising. Daarnaast is dit kruispunt een druk en niet ongevaarlijk oversteekpunt voor fietsers die via Mounewyk naar het Lauwerscollege en het AOC in Buitenpost fietsen.

Van 30 naar 50 km/uur
Hoewel op het kruispunt een maximumsnelheid van 30 km/u geldt, is de kruising niet als zodanig ingericht. De 30 km-poort wordt daarom teruggeplaatst vanaf de huidige bebouwde komgrens van Buitenpost naar een punt direct ten zuiden van de kruising Kuipersweg/Bernhardlaan/De Hoefslag. De maximumsnelheid zal daardoor op de zuidelijke invalsweg tot aan dit punt weer 50 km/u zijn. In samenhang hiermee wordt de bewuste kruising en ook de kruising Oude Dijk - Lutkepost omgevormd tot voorrangskruising. Het doel is om duidelijkheid te scheppen voor alle verkeersdeelnemers.

Niet sneller dan 50...
Om te bereiken dat het doorgaande verkeer in ieder geval op de kruispunten niet sneller rijdt dan 50 km/u heeft het college opdracht gegeven om plannen te ontwikkelen voor de inrichting van de kruispunten Akkelei en Oude Dijk. Daarbij is inbegrepen een verkeersveilig oversteekpunt voor fietsers. Het voornemen is om in ieder geval de herinrichting van het kruispunt Akkelei- Lutkepost in het voorjaar van 2006 ter hand te nemen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum