15,8 °C

Gestolen Tomos terug via WâldNet

ma 24 oktober 2005 14.03 uur

HARKEMA -

De gestolen Tomos van een achttienjarige jongen uit Kollumerzwaag is weer terecht. Na een lange zoektocht van de familie van de eigenaar en enkele zinvolle reacties op deze site kon de brommer zondagavond teruggevonden worden in Harkema.

De brommer werd vrijdagavond gestolen bij een pizzeria in Drogeham. De eigenaar was door haast vergeten zijn Tomos op slot te zetten en het duurde maar even totdat de brommer gestolen werd. De familie begon dezelfde avond een zoektocht die het hele weekend doorging. Ook werd vrijdagnacht WâldNet ingelicht en een nieuwsbericht met daarbij een foto deed wonderen. Zaterdagavond rond 18.47 uur wist iemand uit Harkema te melden dat de brommer op de foto in zijn woonplaats werd bereden.

De zoektocht werd door de reacties op WâldNet zondag verplaatst naar Harkema. Dankzij de reacties en een kennis in Harkema werd de brommer teruggevonden achter een 'jeugdho(n)k' in Harkema. De politie werd gebeld en zondagavond was de brommer weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Hij heeft maandagochtend aangifte gedaan op het politiebureau in Buitenpost.

 

Regionaal nieuws