22,5 °C

Motie voor opvang uitgeprocedeerden

do 20 oktober 2005 10.27 uur

BURGUM -

De fracties PvdA en GrienLinks in Tytsjerksteradiel dienen vanavond een motie in om de problemen rondom de op straat gezette asielzoekers op te lossen. Er moet tijdelijke en sobere opvang komen voor deze mensen, is de mening van de twee partijen.

Hoewel de asielaanvraag van de asielzoekers wel is afgewezen, verblijven de mensen nog wel legaal in Nederland omdat ze nog een beroepsfase hebben lopen. In de motie wordt de gemeente verzocht om aan asielzoekers die uit de vestiging AZC Burgum, op straat worden gezet "sobere opvang" te bieden zolang de Tweede Kamer en minister Verdonk nog geen oplossing hiervoor hebben bedacht.

CDA Dokkum vóór opvang
Met de steun van het gehele CDA in Tytsjerksteradiel zal de motie al worden aangenomen. Het CDA in Dongeradeel is overigens vóór opvang. Deze partij wil samen met de PvdA en ChristenUnie in Dongeradeel voorkomen dat mensen op straat worden gezet. De drie fracties willen uitgeprocedeerde asielzoekers blijven opvangen, in tegenstelling tot het college van B&W van Dongeradeel. Het college stel voor om uitgeprocedeerde asielzoekers niet meer op te vangen. Of het CDA in Tytsjerksteradiel er ook zo over denkt, zal vanavond duidelijk worden.

 

Regionaal nieuws

Vandaag, 19.08 uur

Auto uitgebrand in De Tike

22,5 °C

8 inbraken

8 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
 
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.