Account
Logo
Zoeken
8.8 °C

FNP tegen huidige plan Centrale As

vr 14 oktober 2005, 15.10 uur

BURGUM - De FNP ziet het bijna vastgestelde tracé van de Centrale As van Drachten naar Dokkum niet zitten. De kritiek van de FNP spitst hem met name op de verstoring van het prachtige landschap dat de Wâlden rijk is. Er moeten volgens de FNP danook oplossing komen voor de situatie bij Garyp, Noardburgum en de Foksegatten bij Veenwouden.

De FNP komt met de kritiek nadat de politieke partij zich vorige week vrijdag uitgebreid heeft laten informeren over de nieuwe weg. Op het projectbureau van de Centrale As in Burgum werd de politici duidelijk dat er veranderingen moeten komen in het voorkeurstracé.

"Sa is it yn ús eagen ek net needsaaklik dat der twa ûntslutingen komme nei de Wâldwei", zegt FNP statenlid Marten van der Veen. De rondweg bij Garyp, die overigens ook nog boerderijen op slot zet, kan dan vervallen. Ook Kuikhorne boven Noardburgum is een knelpunt. De Centrale As zal het landschap aldaar ruïneren evenals in het gebied van de Foksegatten. Volgens de FNP is er sprake van een "foarse yngreep."

Wandeltocht voor pers en politici
Voor pers en politici wordt zaterdag een wandeltocht gehouden in Veenwoudsterwal. Het dorp wijst het tracé dat nu gekozen is (inclusief de rondweg Hurdegaryp) af. Het voorkeurstracé heeft onaanvaardbare gevolgen voor natuur, landschap en cultuurhistorie, landbouw, recreatie en de bevolking van dit plattelandsgebied. Het dorp nodigt de politici uit om zelf het golvende elzensingelland tussen
Veenwoudsterwal en Quatrebras te zien. Dit is een unieke gelegenheid, omdat alle boeren langs het voorkeurstracé van de Centrale As hun land deze middag openstellen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal


Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.8%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
25.8%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
19.6%
Geen mening  
26.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!