Account
Logo
Zoeken
6.4 °C
© BD-Fotografie/Berend

In gesprek met krakers in Gorredijk

za 1 oktober 2005, 18.32 uur

GORREDIJK - Een aantal krakers heeft sinds enkele weken bezit genomen van de leegstaande boerderij aan de Stationsweg 97 in Gorredijk. Voor de boerderij staat een hekwerk dat bij de oprit is losgemaakt. Binnen staan enkele meubels en een gasstelletje.

Binnen treft een WâldNet-journalist een tweetal aan. "We zitten hier nu al een aantal weken, en hebben deze week een gesprek met de gemeente gehad. De komende 6 weken kunnen we blijven, en dan hebben we opnieuw een gesprek", aldus een van de krakers. "Om in aanmerking te komen voor een huurwoning moet je in de grote steden minstens 3 jaar wachten, en dan is het ook nog ontzettend duur. Dan is mijn studie al afgelopen."

"Meubels hebben we van mensen uit de buurt gekregen, het is zonde dat zo'n boerderij al 3 jaar leeg staat." De boerderij is een aantal jaren geleden door de gemeente Opsterland opgekocht om de grond te gebruiken voor een Asielzoekerscentrum. Door het teruglopend aantal vluchtelingen is dit plan al weer een tijdje van de baan.

Achter in de boerderij is alles nog intact. De oude potstallen zouden zo weer in gebruik genomen kunnen worden. De riemen om de koeien vast te zetten hangen er nog. "Het liefst zou ik hier een aantal geiten houden".

Dat het kraken ook mindere kanten heeft blijkt uit het feit dat er al meerdere malen is ingebroken. "Veel van mijn bezittingen, waaronder een digitale camera van 250 euro zijn gestolen". Mensen die nieuwsgierig zijn naar het leven in een kraakwoning zijn vrijdag 7 oktober welkom om een kijkje in de woning te nemen.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!