Account
Logo
Zoeken
12.7 °C

Centrale As: informatieavond in Burgum

do 29 september 2005, 22.20 uur

BURGUM - Tijdens de informatieavond over de toekomstige Centrale As hebben zo'n 200 mensen zich laten informeren. Volgens voorlichter Terpstra van de provincie is de avond in Burgum tot nu toe het drukst bezocht van alle avonden. De vragen van de Burgumers waren gematigd kritisch en na een algemene uitleg werd een 'markt' georganiseerd met informatie over de Centrale As.

Burgum krijgt een aquaduct onder het Prinses Margrietkanaal door en de meest ingrijpende maatregel voor de Burgumers betreft een wijziging in de Hillamaweg. In het huidige plan moet de weg zuidelijk verlegd worden om doelmatig de nieuwe weg te kunnen passeren. Ook zal de Zomerweg gestremd worden voor autoverkeer om het sluipverkeer tegen te gaan.

Ook het plan 'De Centraalste As' dat door een aantal mensen werd opgeworpen werd min of meer van de tafel geveegd. Het plan zou onder anderen te westelijk liggen, geen ontsluiting bieden aan de dorpen en het huidige verkeersbeeld te weinig veranderen. De provincie Fryslân heeft nog wel toegezegd dat een aantal deskundigen hun licht nog zullen laten werpen op het plan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.4%
Ja, op aanvraag  
14.1%
Nee  
17.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin