Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

Geen geld voor rondweg Veenklooster

ma 11 juli 2005, 20.46 uur

FEANKLEASTER - Hoewel de gemeente Kollumerland bijna alle grond in handen heeft voor een rondweg bij Veenklooster, is er geen geld beschikbaar. "Nog minder voor de verzwaring van de Trekwei terwijl de provincie ook niet van plan is dat allemaal te betalen", zo zegt de heer Samplonius van de FNP. De vraag is nu wanneer Veenklooster uit de verkeersproblemen komt.

De ontsluiting van Kollumerzwaag, Veenklooster en Zwaagwesteinde kan stukken beter en een groot gebied wacht met smart op een betere ontsluiting via de nieuw aan te leggen Centrale As. Zo heeft Kollumerzwaag aan alle kanten te maken met obstakels. "Bij Veenklooster een weg door het dorp en bij Zwaagwesteinde een slechte ontsluiting naar het zuiden en naar het noorden toe is de Trekweg een groot obstakel" aldus de FNP.

In de eerste helft van de negentiger jaren heeft de gemeente Kollumerland al besloten dat er een rondweg om Veenklooster moet komen, "maar dat verkeer kan niet verder over de Keningswei en dus moet men over de Mûntsewei naar Hústernoard en over de Trekwei naar de Lauwersmarwei", merkt Samplonius op. De FNP stoort zich eraan dat de grond wel is aangekocht terwijl het probleem hiermee niet werd opgelost.

"De FNP is steeds tegen de aanleg van de rondweg geweest, omdat die het unieke landschap rondom Veenklooster aan zou tasten en omdat er geen enkele goede verkeerskundige onderbouwing aan ten grondslag ligt." De FNP is er tegen om grote bedragen uit te geven, terwijl de gevolgen van de nieuwe wegen niet goed onderzocht zijn. Samplonius wil dan ook duidelijk maken dat zijn partij wil inzetten op oplossingen die betaalbaar zijn die binnen redelijke termijn te realiseren en verkeerskundig acceptabel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

regionaal nieuws

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel






regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver