1,4 °C
© BD-Fotografie/Berend

Burgemeester bezoekt jeugdhonk

zo 10 juli 2005 00.43 uur

TERWISPEL -

Burgemeester Heldoorn van gemeente Opsterland heeft zaterdagavond een bezoek gebracht aan de jeugdcaravan in Terwispel. Door de discussie over jeugdcaravans wilde Heldoorn zelf wel eens een kijkje nemen. De gemeente heeft besloten dat de bestaande regelgeving genoeg houvast biedt om bij misstanden of overtredingen in te kunnen grijpen en daarom gedoogt de gemeente deze illegale caravans zonder nadere extra regelgeving.

Burgemeester Heldoorn was positief over de huisvesting in Terwispel. Mede dankzij de goede samenwerking met de familie Jonker, waar de caravan geplaatst is, heeft de jeugd een eigen plek waar voldoende vrijheid is voor 'een pilsje', maar ook genoeg verantwoordelijkheid voor een leuk en veilig samenzijn.

Hoewel Opsterland geen verdere regelgeving wil, is de preventie en voorlichting wel erg belangrijk. Een project om jongeren en ouders te wijzen op het gevaar van overmatig drankgebruik is reeds van start gegaan. De caravans worden daartoe bezocht door een medewerker van het jeugd- en jongerenwerk in Opsterland. Daarnaast verstrekt de gemeente tips voor de brandveiligheid in de caravans.

FOTONIEUWS


 

Regionaal nieuws