0,6 °C

Chaos bij illegale kroeg in T'heide

za 09 juli 2005 01.13 uur

TWIJZELERHEIDE -

Vrijdagavond rond 22.40 uur moest een politiemacht in actie komen aan de Oane Binnesloane in Twijzelerheide. Het conflict ontstond bij een illegale kroeg in een schuur achter de woning. De kroeg die bezocht wordt door de Lonsdale-jeugd bestaat al een jaar en heeft een biertap inclusief sterke drank en fris. Een 14-jarige jongen kreeg ruzie met een 15-jarige jongen uit Zwagerbosch. De ruzie mondde uit in een vechtpartij waar ook anderen zich mee bemoeiden. De vechtpartij was beëindigd voor de komst van de politie die met zes wagens ter plaatse kwam.

Voor de politie ontstond er een dreigende sfeer door de toeloop van buurtbewoners en jeugd. Om de rust terug te brengen werd iedereen gesommeerd te vertrekken en de jeugd werd richting centrum gestuurd. Daarbij werden twee jeugdigen uit Twijzelerheide aangehouden. Eén omdat hij ondanks meerdere vorderingen niet vertrok; de ander voor belediging van de politie.

De politie kon verder niemand aanhouden omdat niemand ter plaatse aangifte wilde doen. De politie zal wel in samenwerking met de gemeente Achtkarspelen een onderzoek instellen naar de illegale kroeg. De buurt stond na het incident buiten nog lang na te praten over wat er gebeurd was.

 

Regionaal nieuws

0,6 °C

5 inbraken

14 inbraken

Nieuwste items
Meest gelezen
5 jaar geleden
10 jaar
15 jaar
Maak de kubus - steentje voor steentje - kleiner tot er niets overblijft.

Of speel iets anders op WâldNet Games.