Account
Logo
Zoeken
13 °C
© WâldNet

Waar is het giro 555 geld gebleven?

di 5 juli 2005, 11.09 uur

DRACHTEN - "Waar is het geld van giro 555 gebleven?" Dat is dé vraag van pastor Jenson uit Zuid India. Duizenden kinderen aan de kust van Chennai, waar Jenson elke zondag preekt, verloren hun ouders door de tsunami in 2004. Met vele miljoenen anderen worstelt Jenson met de vraag terwijl niemand deze uit angst aan de overheid durft te stellen. Jenson Jebaraj (36) arriveerde maandag in Nederland om sponsoren te zoeken. Dankzij geldschieters in zijn stad kon hij de vliegticket naar Nederland betalen en hij verblijft momenteel bij een familie in Drachten.

Het feit dat de ramp zich op Eerste Kerstdag voltrok, is de redding geweest voor predikant Jenson. Op deze feestdag werd de dienst in de stad gehouden waardoor hij niet aan de kust stond te prediken zoals gewoonlijk. Na de ramp kwam de hulp (tot op heden) mondjesmaat op gang. Van de tien vissers kreeg één een nieuwe boot en mensen met honger hoeven niet te rekenen op meer dan één lunch per dag. "De regering liet vooral de kinderen in de steek", zegt Jenson. "En waar is het weeshuis voor ze?" De predikant ziet de kinderen bedelen in de straat en hij staat machteloos.

De christelijke gemeenschap waar Jenson in India toe behoort, zorgde vóór de tsunami voor 25 kinderen. Na de de ramp, konden ze maar 50 weeskinderen opnemen tot het geld op was. De kinderen krijgen momenteel één keer per dag een lunch. "Voor slechts 20 euro per maand heeft één kind een maand lang voedsel met medische zorg," zegt Jenson. Zijn missie is om in Nederland mensen te vinden die geld willen geven. "Het 'grote geld' is veelal als water naar de zee gedragen...." meent Jenson. "Ik wou dat ik alle 2000 kinderen kon helpen, maar dat gaat niet...."

Mensen die de weeskinderen willen helpen kunnen contact opnemen via jenson2@vsnl.com (ook in Nederlands) of via telefoonnummer 0512-514939

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919


regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen


regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland