Account
Logo
Zoeken
9.3 °C

© WâldNet |  Gedeputeerde Mulder, de heer Laan van Wetter-skip Fryslân en de wethouders Nijboer (gemeente Tytsjerksteradiel), Kuipers (gemeente Smallingerland), Van der Veen (Achtkarspelen), Oosterhof (gemeente Dongeradeel) en Hogendorp (gemeente Kollumerland) onthuld

Startsein van Lits-Lauwersmeerroute

vr 1 juli 2005, 12.58 uur

EASTERMAR - Donderdag is het startsein gegeven voor 22 verbeteringen aan de Lits-Lauwersmeerroute, één van de twaalf vaarroutes van het Friese Merenproject. Een aantal bestuurders onthulde in Eastermar een projectbord en daarop volgde een toast. De feestelijke onthulling werd opgeluisterd door de Pipegaeltsjesjongers uit Rottevalle.

De werkzaamheden moeten voor 1 juli 2006 afgerond zijn zodat de watersporter kan profiteren van de verbeteringen. In de zomer van 2006 starten de laatste werkzaamheden van de vijf laatste projecten en de brug Zijlsterrijd. Zo is in juni 2007 de Lits-Lauwersmeerroute volledig klaar. Met deze verbeteringen is een investering van ruim 10 miljoen euro, exclusief BTW gemoeid. De route loopt van Drachten naar het Lauwersmeer en 'terug' tot Dokkum. De diverse projecten van Opeinde tot aan het Lauwersmeer moeten leiden tot: Een doorvaarthoogte van minimaal 3.00 meter, een vaardiepte van 1.70 meter, een doorvaartbreedte van minimaal 6.00 meter.

De ruim 10 miljoen euro exclusief BTW wordt opgebracht door verschillende partijen. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft ruim 3,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de Lits-Lauwersmeerroute. De gemeente Tytsjerksteradiel betaalt 1 miljoen euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer