Account
Logo
Zoeken
6.1 °C

Drachten helpt vluchtelingen aan baan

wo 29 juni 2005, 17.26 uur

DRACHTEN - De gemeente Smallingerland heeft voor één jaar een overeenkomst gesloten met reïntegratiebureau Emplooi. Het bureau zal de begeleiding en bemiddeling van tien nieuwkomers op zich nemen. Het doel is deze mensen te begeleiden naar een reguliere baan of naar een opleiding waarvoor een beroep kan worden gedaan op de Wet Studie Financiering. De nieuwkomers waarmee Emplooi gaat werken, ontvangen een uitkering van de gemeente.

De belangrijkste eis die de gemeente aan de deelnemers stelt, is dat zij in staat moeten zijn een duaal traject te volgen. Dit houdt in dat zij al tijdens hun inburgertraject ook deelnemen aan een traject naar werk of studie. De gemeente heeft gekozen voor een samenwerking met Emplooi omdat men gespecialiseerd is in de begeleiding van vluchtelingen naar werk. Sinds 1989 is Emplooi actief met het bemiddelen van vluchtelingen naar betaald werk.

De adviseurs van het bureau zijn gepensioneerde ondernemers, managers en directeuren. Zij zetten hun ervaring en netwerk in om vluchtelingen te ondersteunen. De overeenkomst loopt tot 1 april 2006. Daarna volgt een evaluatie en afhankelijk van de resultaten kan overwogen worden de overeenkomst te verlengen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.9%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'