Account
Logo
Zoeken
7.2 °C

Tunnel onder N356 bij De Tike

ma 6 juni 2005, 15.27 uur

DE TIKE - De provinciale weg N356 is bijna niet meer veilig over te steken door het drukke verkeer tussen Nijega en Burgum. De provincie Fryslân heeft daarom besloten om een open tunnel aan te leggen die de Polderdyk aan de kant van Garyp verbindt met de Susterwei. Door een open karakter lijkt de tunnel op een verdiept aangelegd viaduct.

Het bewuste kruispunt staat als gevaarlijk te boek en ligt in een bocht waardoor het zicht van beide kanten slecht is. Ook moet het verkeer vanaf de zijwegen de oversteek over de drukke provinciale weg in één keer maken, omdat er geen middenscheiding is aangebracht.

Beter laat dan nooit
Oorspronkelijk zou al in 2003 via een tijdelijke maatregel geprobeerd worden het probleem op te lossen. Maar vanwege de toenemende verkeersdrukte is besloten meteen een meer structurele maatregel toe te passen. Het te realiseren viaduct past daarnaast ook in het Centrale As concept. Het wegvak tussen Sumar en Nijega is mogelijk één van de eerste onderdelen hiervan die worden gerealiseerd.

En de Centrale As?
"Mocht echter besloten worden de Centrale As niet over dit weggedeelte te laten lopen, dan nog blijft deze weg erg druk. Daarom ben ik erg tevreden met de oplossing in de vorm van een veilige, ongelijkvloerse kruising met een open karakter", aldus gedeputeerde Baas.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer